afgewerkte koelvloeistof glycol of een glycol-watermengsel
AFGEWERKTE KOELVLOEISTOF

Het kan zijn dat uw bedrijf afgewerkte of oude koelvloeistof (zoals glycol of een glycol-watermengsel) produceert. Dit moet hetzelfde als ander gevaarlijk afval worden afgevoerd. Koelvloeistof is een vloeistof dat wordt gebruikt om motoren en andere machines te koelen. Het bevat vaak schadelijke stoffen en moet op de juiste manier worden afgevoerd om het milieu te beschermen.

GS-Recycling Nederland kan de afgewerkte koelvloeistof bij je bedrijf inzamelen en zorgt voor een milieuvriendelijke verwerking op onze locatie in Sonsbeck (D). Het proces van recycling begint met het filteren van de koelvloeistof zodat eventueel sediment uit het proces verdwijnt. Hierna wordt de afgewerkte koelvloeistof gedestilleerd waardoor het mono-ethyleenglycol terug gewonnen wordt. Dit glycol wordt bijvoorbeeld weer gebruikt voor de productie van koelvloeistof. Wanneer het raffinage proces klaar is blijft er ongeveer 70% water over, na zuivering in onze eigen biologische waterzuivering is dit net zo schoon als het oppervlaktewater.

Doordat de wetten rondom (gevaarlijk) afval verschillen voor particulieren en bedrijven is het belangrijk om deze verschillen duidelijk te hebben. Als particulier mag je bijvoorbeeld kleine hoeveelheden oude koelvloeistof naar de gemeentelijke milieustraat brengen. Als bedrijf moet je, net als de afgewerkte olie, de oude koelvloeistof laten afvoeren door een erkend inzamelaar, zoals GS-Recycling Nederland. Afgifte aan een erkende inzamelaar is belangrijk om te voorkomen dat de afgewerkte koelvloeistof in het milieu terechtkomt en schade veroorzaakt aan de natuur en onze gezondheid. Bovendien kan GS-Recycling de inzameling van oude koelvloeistof financieel gunstig aanbieden, omdat wij dit tegelijk met andere afvalstromen in kunnen zamelen.

Kies daarom voor een veilige en milieuvriendelijke afvoer van jouw afgewerkte koelvloeistof en schakel GS-Recycling Nederland in.

Wij zorgen ervoor dat je afgewerkte koelvloeistof op de juiste manier wordt afgevoerd en gerecycled, zodat jij je kunt concentreren op jouw bedrijfsactiviteiten en daarbij jouw bijdrage aan een duurzamere toekomst kunt vergroten.

afgewerkte olie inzamelen, afval olie, afvalolie, olie verwerken, olie recyclen, gs-recycling, gsrecycling, gsr, recycling, ophalen, koelvloeistof, remvloeistof, brandstofresten, Isoleerolie, Transformatorolie, verlopen olie. koelvloeistof glycol of een glycol-watermengsel
veelgestelde-vragen, vragen, contact, olie, afgewerkte, afval, afvalolie, oude

Wat kunnen we voor je doen?
We adviseren je graag.

Bel of schrijf ons.
Wij staan voor je klaar!

  Offerte aanvragen

  Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens zoals vermeld op het aanvraagformulier worden verzameld en verwerkt om mijn aanvraag te beantwoorden. De gegevens worden versleuteld verzonden en niet doorgegeven aan derden.

   Inzamelopdracht doorgeven

   Indien je nog geen klant bij ons bent, vraag dan HIER een offerte aan.

   Afvalstof

   Euralcode

   Hoeveelheid

   Eenheid

   Afgewerkte olie

   130208*

   Ltr.

   Remvloeistof

   160113*

   Ltr.

   Koelvloeistof

   160114*

   Ltr.

   Brandstofresten

   130703*

   Ltr.

   Isoleer- / Transformatorolie

   130307*

   Ltr.

   Niet-gechloreerde minerale hydraulische olie

   130110*

   Ltr.

   Synthetische hydraulische olie

   130111*

   Ltr.

   Overige hydraulische olie

   130113*

   Ltr.

   Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens zoals vermeld op het aanvraagformulier worden verzameld en verwerkt om mijn aanvraag te beantwoorden. De gegevens worden versleuteld verzonden en niet doorgegeven aan derden.